Ruilen & retourneren

Retourrecht (herroepingsrecht)

U heeft het recht uw bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar ons retouradres zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking naar ons geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met onze klantenservice opnemen. Wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour is ontvangen. Wij raden u aan de verpakking voorzichtig te verwijderen om het product uit te proberen. U kunt het product bekijken zoals u dat in de winkel ook zou doen. Zorg ervoor dat u het artikel niet vies maakt en niet beschadigt. Dit bespaart u en ons, in het geval van een klacht, tijd en moeite.

Stappenplan ruilen en retourneren

Om een bestelling te retourneren kunt u onderstaand stappenplan volgen:

 1. Retourformulier
  Druk het retourformulier af en vul het in.
 2. Verzendwijze bepalen
  Er zijn twee voor de hand liggende verzendmethoden: briefpost of pakketpost. Briefpost is een goedkope en veilige verzendwijze. Het aantal postzegels waarmee het pakket gefrankeerd moet worden is afhankelijk van het gewicht. Producten die dikker zijn dan 32 mm kunt u alleen verzenden via pakketpost. Pakketpost van PostNL kost € 6,95. Rembours wordt niet geaccepteerd.
 3. Inpakken
  Noteer het retouradres op de envelop/doos. Het adres vindt u op het retourformulier. Pak het retourproduct zorgvuldig in. Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen. U kunt gebruik maken van een luchtkussenenvelop, of een normale envelop met bijvoorbeeld keukenpapier. Misschien kunt u zelfs onze verpakking hergebruiken. Vergeet niet het retourformulier toe te voegen. Het is niet nodig om kopieën van e-mailverkeer toe te voegen. We raden altijd aan om zelf de envelop goed dicht te plakken met plakband. De sluitstrips zijn soms niet stevig genoeg. We raden u ook aan om uw postcode en huisnummer op de flap van de envelop te schrijven.
 4. Verzenden
  Verzend het product naar ons retouradres. Retouraanvragen worden binnen 5 werkdagen na aankomst in behandeling genomen. PostNL bezorgt briefpost bij ons nog maar één keer per week. Het kan daarom langer duren voordat uw retourzending wordt verwerkt.

Let op:

 • Alleen retourproducten waarbij een volledig ingevuld retourformulier is toegevoegd worden in behandeling genomen.
 • Retourzendingen met onvoldoende of geen frankering worden teruggestuurd naar de afzender, rembours zendingen worden aan de deur geweigerd.
 • Zorg voor een verpakking die het product goed beschermt (zoals bubbeltjesplastic of keukenpapier).
 • Wanneer u een product met een beschadiging of zonder de originele productverpakking retourneert, kan een waardevermindering kan worden toegepast, omdat een product vaak niet meer opnieuw verkocht kan worden.

Ruilen

Wanneer het product niet bevalt omdat het bijvoorbeeld een andere kleur heeft dan verwacht, kunt u het artikel ruilen. U kunt het te vervangen product retourneren, en het gewenste product aangeven op het formulier. Wij nemen vervolgens contact met u op over de afhandeling.

Garantie

Voor informatie over garantie verwijzen we u graag door naar garantie en service.